Oksijen Tüpünün Bittiğini Nasıl Anlarız

Oksijen Tüpünün Bittiğini Nasıl Anlarız

Oksijen Tüpünün Bittiğini Nasıl Anlarız; 10 litre ve 5 litre tüpleri için açıklamadır. Oksijen tüpü bitiğini anlamanın 2 yarı yolu vardır, oksijen tüpünün vanası açık ve oksijen tüpünün saat ibresi sıfırda gösteriyor ise tüpünüz bitmiştir. Yada oksijen tüpünün vanası ve aynı zamanda oksijen tüpü saatinin vanasıda açıksa ve su kabının bulundu kısımda hava kabarcıkları (su kaynaması, baloncuklar çıkması) oluşmuyor ise oksijen tüpünüz bitmiştir. Oksijen tüpü doluluk oranı ise 140 bar ile 160 bar aralığında doluluk oranıdır.

 

Oksijen Tüpünün Koah Hastalığında Kullanımı

Oksijen tüpü tıbbi amaçlar ile kullanılan oksijen elementi gazının bir tüp içerisine basınç ile doldurulması ile elde edilir. Bu tüpler oldukça yüksek basınca dayanımlı şekilde elde edilirler. Kullanılan oksijenin yoğunluğu ise %98 civarında olmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde oksijen tüplerine başvurulmaktadır. Kullanımı sırasında alabileceği hasarlardan etkilenmemesi ve patlama, gaz kaçırma, sızdırma gibi olayların yaşanmaması için oldukça sağlam ve dayanıklı bir şekilde üretilir. Bu yazımızda oksijen tüpünün koah hastalığında ki kullanımını inceleyeceğiz.

 

Koah Hastalığı Nedir?

Koah: Kronik obstrüktif akciğer hastalığı isimli hastalığın kısaltması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalık bir akciğer hastalığı olmakla beraber sanıldığının aksine bir kişiden diğerine bulaşıcı bir hastalık değildir. Oluşumu ise zararlı maddelerin ve dumanların sürekli ve uzun süre kullanılmasında oluşur. Geri dönüşümü olmayan ve ilerleyen bundan dolayı da solunum kanallarında ki hava akışını engelleyen bir hastalıktır. Genellikle görülme oranı erkeklerde kadınlara göre daha fazladır. Ve yaş olarak ise 40 yaş üstü insanlarda oldukça sık görünür.

Oksijen Tüpü Bittiğini Nasıl Anlarız

Oksijen Tüpü Bittiğini Nasıl Anlarız

Koah Hastalığında Oksijen Tüpü Tedavisi

Koah hastalığını yenmek için günümüz dünyasında bir tedavi yöntemi henüz bulunmamaktadır. Kullanılacak bazı ilaçlar yalnızca bu hastalığın ilerleyişini yavaşlatmaya yardımcı olabilmektedir. Hastalık ile beraber kan içerisinde ki oksijen miktarı da ciddi oranda düşer. Hasta kimsenin kanında yaşanan bu oksijen kaybını gidermek amacı ile oksijen kullanılmaktadır. Bu kullanım hasta kişi uyurken bile devam etmelidir. Böylelikle kişinin uykusunda yaşayacağı kanda ki oksijen basıncının düşmesi ve buna bağlı yaşayacağı hastalıklar ve sorunlar da önlenmiş olur. Alınan oksijen hastanın beyninde ki fonksiyonların da iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Günde ortalama 19 saat kadar oksijen verilen hastaların daha az saat oksijen tedavisi alan kişilere göre daha uzun süre yaşadıkları yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.Oksijen ile yapılacak olan bu tedavide verilecek olan oksijen dozajı kan içerisinde ki karbon di oksit basıncının ölçülmesi ile her hasta için ayrı ayrı hesaplanarak gerekli oksijenin verilmesi sağlanır. Bu ölçüm ile beraber kan pH ölçümü de muhakkak yapılmalıdır. Bu duruma ve verilecek oksijen miktarı ile süresine konusunda uzman doktorlar ile karar verilmektedir. Aksi halde yapılacak olan uygulamalar hastaya yarardan çok zarar verecektir. Bu oksijen tedavisi için kullanılacak olan alet ve cihazlar klinikler dışında evlerde de kullanılabilmektedir.

18 Ocak 2018
3.198 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 12 YORUM

  1. Hasan dedi ki:

    Saat ibresi sıfıra yaklaşıyor bizimkininde. Yakın zamanda biter oksijeni. Ataşehir’de oturuyoruz bizde ve oksijen tüpü dolumu için sizi tercih edeceğiz.

    1. admin dedi ki:

      tabi, bekleriz, geçmiş olsun

  2. Muharrem dedi ki:

    Bitmeye yakın kendini belli ediyor zaten takibi kolay yapılıyor. Yalnız biten tüpü doldurmak için eve kadar gelip almanız çok hoş bir düşünce tebrik ederim.

    1. Jülide dedi ki:

      Bende bu hizmetlerinden çok memnun kaldım. Ataşehir’de oturuyorum ve biten tüp için arabayla gelip alıyorlar

  3. Ali dedi ki:

    Oksijen tüpünün ibresi sıfır olmak üzere. Maltepe’de yeriniz var sanırım önümüzdeki hafta kısmetse uğrayacağım

  4. sedat dedi ki:

    hikoneb var bende maşallah diyeyim hala aldığımdan beri bitmedi. Gerçi çok fazla kullanmıyorum ama yinede iyi dayandı

    1. cahit dedi ki:

      sedat bey geçmiş olsun. aynı marka bizde de var da tahmini ne kadar süredir kullanıyorsunuz? ne kadar sürede bir işlem gerekecek onu hesaplıyorum da

  5. Mine dedi ki:

    Çok başarılı bir yazı olmuş. Bu yazıyı okumadan önce tam da tahmin ettiğim gibi hep gaz bitmeden dolumunu yaptırmıştım. Sayenizde çok önemli bir bilgiye ulaşmış oldum. Allah razı olsun

  6. Fatma dedi ki:

    Oksijen tüpü için sonuna kadar kullanmayın diyorlar. İçinde birazcıkta olsa gaz kalsın ve öyle doluma göndermemiz gerektiğini söylediler. Sizce bu doğru mudur yoksa bu zamana kadar yanlış mı yaptık?

    1. admin dedi ki:

      Merhabalar, sonuna kadar kullanabilirsiniz, bir problem teşkil etmez. İyi günler.

  7. Bülent dedi ki:

    Oksijen tüpü ibresi 50 gösteriyor,Ne kadar oksijen kalmıştır?

    1. admin dedi ki:

      merhabalar 3 te 1 i kalmış, 150 bar oluyor doluluk oranı, 3 saat kadar gider eğer 2 barda kullanırsanız

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

WhatsApp Destek Hattı
Oksijen Tüpü Dolumu Oksijen Tüpü Oksijen Servisi.